Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Aktiviteter i december

Skattejagt, Den Magiske Tidsrejse og JuleMakerSpace. Se hvad du kan opleve i julemåneden på Museumscenter Karensminde.

1.-23. december: Julehygge på den gamle museumsgård

Du kan besøge det julepyntede stuehus, møde dyrene i stalden og nyde kaffe, kakao og
Karensmindevafler i Kaffestuen (30 kr./kuvert).

Der er åbent alle dage fra 1.-23. december kl. 10-16, samt 27.-29. kl. 10-16.

1. - 29. december: Julekalenderudstilling

Der er lagt op til en helt unik oplevelse, når udstillingsbygningen ved Museumscenter Karensminde bliver omdannet til en totalinstallation med scenografier, lyd- og lyseffekter, samt originale kostumer og rekvisitter.

Udstillingen giver den besøgende mulighed for at opleve de magiske universer fra julekalenderen helt tæt på. Det bliver en udstilling, hvor alle sanser kommer i brug, og hvor familien i fællesskab får mulighed for at reflektere over livets store spørgsmål.

Læs mere om julekalenderudstilllingen her.

Den Magiske Tidsrejse

I billetsalget kan børnene få udleveret et aktivitetskort, som sender dem på en tidsrejse i overtroens og magiens verden. I det gamle stuehus skal de løse gåder om overtro og magi - hele familien kan være med og alle børn som gennemfører, får et flot diplom.

I bondesamfundet havde mennesker et naturligt behov for at sikre sig mod det uforudsigelige. De var afhængige af naturen og vejrets skift og luner, og slog høsten fejl eller blev kreaturerne ramt af sygdom, var man truet på sit eksistensgrundlag.

Overtro og magi blev håndgribelige værn, som man kunne ty til frem for at føle magtesløshed over for det usikre i livet. Mange af disse skikke blev praktiseret fra oldtiden og frem til nyere tid, hvor ritualerne ebbede ud med det moderne samfunds fremkomst.

1. - 24. december: Skattejagt i Grindsted midtby

Fra d. 24. november kan du downloade et skattekort til print her på siden, som tager dig rundt i Grindsted midtby for at samle bogstaver til det hemmelige kodeord.
Skattekort kan også afhentes på Billund Bibliotekerne og BorgerService.

På skattekortet er der en lodseddel, hvor du kan deltage i lodtrækningen om gavekort til Grindsted Handelsstandsforening, samt entrébilletter til udstillingen. Der trækkes vindere hver uge i december.

Du kan læse mere om skattejagten her. 

1.-2. december: JuleMakerSpace

Vi leger os klogere på verden i den gamle lade og laver kreativ julepynt med utraditionelle materialer. Gæsterne kan lave den sødeste julepynt med et stort udvalg af mange forskellige materialer til fri afbenyttelse.

Deltagelse er gratis når entréen er betalt.

8.-9. december: Julemarked

En rigtig hyggelig weekend med masser af aktivitet på den gamle museumsgård.

Stuehuset er pyntet op til jul, der bliver bagt småkager i køkkenet.

Julemanden kommer i hestevognen kl. 11.45 og samler børn og voksne til juletræsdans kl. 12 og kl. 14. i laden, hvor du kan købe æbleskiver og gløgg.

Der er boder med alskens delikatesser, håndarbejde og husflid.

Hestevognen kører og hvis der ligger meget sne, bliver det i kanen.

15.-16. december: Kreativt værksted 

Vi åbner det kreative værksted og laver ny og gammel julepynt, samt sjælevinduer i flotte glasmosaikker.