Stor have- og fritidsmesse

Kom til Karensmindes store have- og fritidsmesse og opdag alverdens håndværk og planter.

Tid og Sted:

Søndag d. 26. maj kl. 10.00 - 16.00

Museumscenter Karensminde

Morsbølvej 102, 7200 Grindsted

Pris:

Entrepris denne dag er 50 kr.

Medlemmer af Hejnsvig-Vorbasse-Grindsted Havekreds får 50% rabat.

Karensminde Venner kommer gratis ind denne dag

Kreativiteten og haveinspirationen er i fuldt flor på Karensminde, når du igen i år kan opleve alverdens håndværk og planter til Museumscenter Karensmindes store have- og fritidsmesse.

De mange forskellige boder vil byde på alt fra planter, blomster, frø, syning, mad, træ- og malearbejde. Du kan opleve demonstration af forskellige fritidshåndværk, samt syltning, kogning og bagning med rabarber. Det er også sæson for nye kartofler og friske danske jordbær, som du kan købe med hjem denne dag.

I år finder du de mange boder rundt om gården, i laden og udstillingsbygningen. Prøv for eksempel at kigge forbi udstillingsbygningen, hvor du både kan købe og smage den helt nye øl Karensmindes Ale, som er brygget med ingredienser ude fra museumsgården.
Som et inspirerende indslag på dagen, har vi inviteret haveentusiast Karl Kristensen til at fortælle os om årstidens planter i haven fra forår til vinter. Han medbringer også planter, man kan købe efter foredraget. Foredraget ”Planter fra forår til vinter” v. Karl Kristensen er kl. 13.30 i udstillingsbygningen.

Der er aktiviteter overalt på Karensminde og til alle aldre! I stuehuset, træværkstedet og smedjen kan du opleve og tage del i historien, og det kreative værksted er også åbent. Her kan du i dagens tema lave din egen blomsterkurv i filt eller små lysestager formet som blomster.

Har du brug for lidt godt til ganen, er der også sørget herfor ved Karensmindes Venner. Kaffestuen er åben, og i laden kan du købe vafler, te, kaffe og vand.

Havedagen arrangeres i samarbejde med Hejnsvig-Vorbasse-Grindsted Havekreds og Karensmindes Venner.

Særlig aktivitetsdag:

På denne særlige aktivitetsdag kan du opleve:

• Det kreative værksted, hvor det sysles med forskellige kreative ting.
  • I træværkstedet kan du arbejde med træ og f.eks. bygge en flyvemasine.
  • Der arbejdes i smedjen. Her kan du prøve at lave et lille jern hjerte sammen med smeden.
  • Der er aktiviteter i det gamle stuehus.
  • Kaffestuen er åben og her har du mulighed for at købe lidt at spise.
  • I laden sælges der Karensmindevafler.
  • Hestevognen kører og du kan få en tur, hvor du både ser mark, hedelandskab og skov. Turen koster 10 kr. pr. person.