Stillingsopslag - barselsvikariat

Billund Kommunes Museer søger Museumsinspektør for nyere tid.

Som museumsinspektør for nyere tid har du ansvaret for arbejdet med museumslovens fem søjler: indsamling, registrering, bevaring, formidling og forskning inden for museets tre ansvarsområder som er: nyere tids landbrugshistorie, industrihistorie og turisme. Dette arbejde sker i tæt samarbejde med museets øvrige medarbejdere og ledelse. Du vil også få ansvaret for museets kapitel 8 arbejde.

Du har stærke udviklings- og formidlingskompetencer, da du vil komme til at indgå i projektarbejdet omkring etableringen et nyt Museumscenter ved museumsgården Karensminde.

Billund Kommunes Museer samler i løbet af de kommende år alle vores aktiviteter i det nye Museumscenter Karensminde. Målet med det nye museumscenter er, at det skal præsentere museets fagområder og matche museets vision og strategier gennemnytænkende og innovative løsninger. Der skal derfor arbejdes med planløsninger for både inde – og udearealer og der skal projekteres med plads til blandt andet administration, publikumsbetjening, udstillinger, særudstillingslokale, værksted, foredragssal, p-pladser, nyt magasin og skoletjeneste.

Vi har behov for opbyggelse af viden både i form af indsamling, skabelse af overblik og ny forskning omkring vores faglige ansvarsområde; Turisme. Dette arbejde vil endvidere betyde dannelse af stærke samarbejder med eksterne organisationer, universiteter, andre museer og private aktører og virksomheder.

Dit primære arbejdssted bliver Magion Biblioteket, Tinghusgade 15, 7200 Grindsted, hvor museets administration har til huse. Da vi har magasiner og udstillingssteder spredt over vores ansvarsområde, så må du forvente skiftende arbejdssteder og kørekort er desuden en nødvendighed.

Som museumsinspektør for nyere tids vil du få ansvaret for:

• Museets arbejde med de fem søjler
  • Indsamling af viden og forskning i turismehistorien i Billund Kommune
  • Indgå i projektgruppen vedrørende det Nye Museumscenter Karensminde
  • Stærkt sammenspil med museets medarbejdere omkring samlingen og magasinerne
  • Øvrige museumsdriftsopgaver

Om dig:

• Du har erfaring med museumsfagligt arbejde
  • Du er cand.mag. i historie eller lignende
  • Du har dokumenterede resultater inden for forskning
  • Du har stærke samarbejds- og relations kompetencer
  • Udviser stor respekt for andres værdier, interesser, fagligheder og perspektiver

Vi kan tilbyde:

• Du vil få udfordrende og varierende opgaver, som du vil have mulighed for at udvikle og præge både selvstændigt og i samarbejde med kollegaer
  • En hverdag med mange spændende arbejdsopgaver og samarbejde med mange forskellige grupper og mennesker
  • Godt teamsamarbejde i en organisation, der arbejder projektorienteret, men også med øje for faglig og personlig udvikling

Om os:

Billund Kommunes Museer er et statsanerkendt kulturhistorisk museum i Sydjylland med omkring 20.000 besøgende gæster om året. Museets administration er p.t. placeret i Grindsted på Magion Biblioteket.

Derudover findes der to andre afdelinger:

1. Museumscenter Karensminde med bygninger og landbrug fra 1920-1940erne med tilhørende udstillingsbygning. I udstillingsbygningen er der en udstilling om egnen omkring gården i de sidste 200 år;
  2. Besættelsesudstillingen om perioden 1940-45. Museet har registreret omkring 35.000 genstande, hvoraf de 12.000 genstande er fra perioden 1940-45. Museets faglige profil er nyere tids kulturhistorie i Billund Kommune primært med fokus på landbrugshistorie, industrihistorie og stationsbyens udvikling, samt turisme.

• Stillingen ønskes besat fra d. 15. januar 2018 eller snarest derefter.
  • Stillingen er et barselsvikariat og tidsbegrænset til d. 30. september 2018, men med mulighed for forlængelse.
  • Den ugentlige arbejdstid er 37 timer.
  • Løn efter kvalifikationer og gældende overenskomst.

Yderligere oplysninger kan fås hos:

Ole Bisbjerg, leder af Biblioteker, Borgerservice & Museer på tlf. 72131480

Anna Louise Siggaard, Museumsinspektør på tlf. 79727491.

• Ansøgningsfristen er d. 27. november 2017 kl.12.00.
  • Ansøgning, CV og andre relevante bilag sendes gennem ofir.dk.
  • Vi modtager kun elektroniske ansøgninger via ofir.dk.
  • Udvalgte ansøgere vil blive indkaldt til samtale, som vil foregå d. 6. december 2017.

Arbejdsgiver: Billund Kommunes Museer
Mail: museet@billund.dk