Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Oplev lokalhistorien på stedet - download appen Useeum

Tag selv på byvandring i Grindsted med temaet "Vand og brød" eller "Grindsted som handelsby gennem 100 år" Prøv også Krigsmindeguiden og en frisk gåtur i ulvens spor.

Grindsted som handelsby gennem 100 år

Download appen Useeum, søg under Billund Kommunes Museer og tag på din egen byvandring i Grindsted by. På appen kan du se en masse flotte billeder af bygningerne gennem årene og læse, hvad de forskellige bygninger har været brugt til.

Download en guidet byvandring via appen Useeum og oplev, hvordan Grindsted har udviklet sig gennem 100 år som handelsby.

Du kan hente Useeum til iOS her

Og til Android her

Krigsmindeguiden

Gå på opdagelse i de mange historier fra 2. Verdenskrig. Lad vores app/folder guide dig rundt i kommunens Krigsminder i byerne.

Download, gratis, museets krigsmindeguide via app’en Useeum.

 Du kan hente Useeum til iOS her

 Og til Android her

Krigsmindeguide folder (PDF) 

Guide to Memorials from World War 2 - the English version (PDF) 

Krigsminderne fortæller os alle om vores fælles historie, fælles identitet og fælles ophav. For hvert mindesmærke kan du dykke dybt ned i den lokale fortælling og lære om vigtige personer og begivenheder under besættelsen i Billund Kommune.

Du kan finde 5 typer af Mindesmærker:

  • mindesten
  • monumenter
  • statuer
  • gravsten
  • mausoleer. 

Krigsmindeguiden som både folder og app er udviklet i samarbejde med museets venneforening Besættelsessamling Grindsteds Venner, Grindsted Arkivet og Hærhjemmeværnet Distrikt Sydøstjylland.

Vand og brød

I anledningen af Trekantområdet festuge 2018 udgav Billund Kommunes Museer i samarbejde med GrindstedArkivet en folder indeholdende en byvandring over temaet ”Vand og brød”.

I byvandringen er der udvalgt bygninger og områder i Grindsted, hvor der er blevet bearbejder, solgt eller serveret fødevarer og drikkevarer. Der er også udvalgt bygninger og områder, hvor overskriften skal forstås mere bogstaveligt, for eksempel bygningen i Vestergade, som har været politistation med detention, og med temaet ”Vand og brød” måtte den selvfølgelig med.

Hent selv folderen via linket og oplev Grindsted fra en anden vinkel! Det er ganske gratis.

Download folderen "Vand og brød - byvandring i Grindsted"