Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Husdyrbingo - skoletjenesteforløb

Skoletjenesteforløbet Husdyrbingo er for elever i indskolingen og er velegnet i forbindelse med faget natur og teknik

Detaljer om forløbet Husdyrsbingo

Elever og lærere bliver budt velkommen af en formidler på Museumsgården Karensminde. Her skal de med på en omvisning, hvor formidleren vil fortælle om dyrene på gården, og hvad man brugte dem til. Omvisningen er tilrettelagt målgruppen og inddrager brug af genstande og andre taktile og sansemotoriske elementer, der understøtter fortællingen.

Husdyrsbingo (varighed 30 minutter)

Eleverne får udleveret et bingo-ark med billeder af husdyr og tilhørende opgaver. Eleverne skal nu ud på egen hånd og finde alle husdyrene og løse de forskellige opgaver. Der er fælles opsamling med museumsværten, og vi diskuterer hvorfor man havde flere får end heste? Hvad kunne hønsene bruges til eller køerne? Med perspektivering til middagsbordet derhjemme.

Ulven kommer! (varighed 15 minutter)

Som legepause sætter vi også fokus på dyrene. Mange dyr blev i gamle dage taget af ulven. Vi deler eleverne op i grupper af heste, kvæg og får med hver deres lyde. De skal nu forsøge at komme forbi ulvene (lærerne og værten), der hyler som ulve.

Byg hegn til dyrene (varighed 30 minutter)

Museumsgården Karensminde har mange bygninger, mange dyr og et stort og flot landskab. I gamle dage vidste børn alt om gårdene. Det var børnenes opgave at passe på dyrene, så de ikke blev væk eller taget af ræven og ulven. Vi lader eleverne gå på opdagelse i naturen og bruge grene, sten, blade, jord og sand (forskellige naturmaterialer) til at bygge miniature-indhegninger til de forskellige dyr, de har lært om.

Opsamling (varighed 15 minutter)

Vi taler om, hvad vi har lært i dag og siger tak for besøget.

Praktisk

Eleverne medbringer selv skriveredskaber til bingo-spillet. Det er nødvendigt, at eleverne medbringer vandtæt fodtøj. Selv når det ikke regner, kan det høje græs være vådt af dug om morgenen. Ligeledes er undergrunden meget fugtig i engområdet.

Forslag til forberedelse

Læreren fortæller om, hvor eleverne skal hen, hvad de skal opleve, og hvad de kan forvente at se. Arbejd med forskellige dyr. Adskil husdyr fra kæledyr og eksotiske dyr i undervisningen. Herved iscenesættes læringsoplevelsen inden besøg, og der kan dannes en meningsfuld, forståelig og perspektiveret undervisning for eleverne.

Book forløbet her

Når du kommer ind på bookingsiden skal du vælge 'Skoler' og dernæst 'Husdyr på gården'.

Inden for få dage modtage en endelig bekræftelse af din booking. Du bekræfter herefter din booking ved at betale et depositum på 200 kroner, som vil blive trukket fra den endelige pris.

Du kan få hjælp til at udfylde formularen på telefon 79727490.